Första advent

En ny dag, jävla massa snö och jag är trött som få. Va på homeparty igår, berättar mer om det i ett eget inlägg senare eftersom jag inte hann det igår. Hade tänkt att jag och pojkvän skulle sova tillsammans igår men han somnade hos sin kompis efter fest så det blev till att sova själv, men det kan ju vara ganska skönt det med. Jag älskar att sova ensam, masor med plats i sängen!

Idag har det tagit ovanligt lång tid i stallet på morgonen p.g.a. all snö men det är mysigt också på samma gång. Ska släpa mig ner till stallet igen, har en turridning på gång, dom kommer klockan tolv så jag ska ta in hästarna så det är klart.

Uppdate senare ikväll.

Hemmafru

Har lagat mat. Hur ofta händer en sån sak? Blev Hamburgare med bröd och pommes, men nu kära vänner kommer vi till den bästa biten. Det va inte köpe grejer här inte och halvfabrikat, har gjort allt från grunden utom bröden. Gjorde dressingen själv, burgarna och pommes. Riktigt jävla bra blev det. Nu ska jag göra marrängsviss till erfterrätt. Mums! Och självklart gör jag den tillhörande chokladsåsen från början.

Dagen har varit sådär, blev inge Mias pizzeria med Natalie för hon jobbade så jag åkte och lämnade mammsen på jobbet och sen åkte jag och handlade allt för att kunna laga i ordning maten. När jag kom hem så hjälpte jag pappa med det som va kvar i stallet och sen helt plötsligt så satt jag på en häst i mörkret. Våran 2-åring som aldrig blivit sutten på men det gick riktigt bra. Han tyckte nog att det va lite konstigt.

Nu ska jag fortsätta med efterrätten och sen åka och hämta mamma.

God natt!


Bra början på dagen

God morgon!
Höll på att försova mig idag, tur att jag har en pojkvän som tvingar upp mig när jag måste. Fick sovmorgon till 7 i morse och sen vare bara äta lite frukost och sen ner till stallet och börja jobba. Pappa och jag hjälpte varandra med utsläppet och mockningarna sen red jag en liten sväng på pärlan, Caracal. Tyvärr så är det jakt här ute i skogarna idag så jag fick inte rida där och det värsta är, det finns bara skog här. Har inge ridhus eller ridvolt. Så ja, jag fick rida fram och tillbaka på samma vägbit några gånger och sen runt hagarna och öva galoppfattningar. Jättespännande. Men han fick röra lite på sig i alla fall.
Nu ska jag åka iväg med mamma, lämna henne på jobbet, hämta Natalie för att käka lite på Mias pizzeria. Dom gör så jäääävla god mat där, allt är gott, pizzorna, kebaben, burgarna. ALLT! Och vad gör man inte för en vän som fyller år. Jag menar, om hon vill ha kebab så kan ja väl ordna det? Sen ska jag handla lite grejer till ikväll så vi kan laga mat, blir en överraskning vad.

Btw, alla ni som gnäller om snö, SHUT THE FUCK UP! Snön är det bästa som kan hända på vintern. I alla fall för oss hästmänniskor. När det inte är snö blir det bara knöligt och hårt i marken, med snö så blir det bra underlag och perfekt konditionsträning.

Nu kör vi!



Bjuder på lite bilder från förrförra vintern. Det här är då Caracal, min älskling som jag haft i 9 år (Boris i bakgrunden som visar röven).

About me

Jag har ju lovat att jag ska berätta om mig och det kommer bli ett ganska långt inlägg. Läs det ni orkar.

Jag är en 20årig tjej som är uppfödd på en hästgård med travhästar. Jag gick i Dalarö skola från förskolan till nian och sen blev det gymnaiet inne i stan, S:t eriks och jag gick frisörprogrammet. Det har inte alltid varit helt självklart att jag skulle välja frisöryrket, jag ville från början bli veterinär och sen va det polis som lockade. När valet inför gymnasiet närmade sig så tänkte jag välja någonting med häst och jag hade utan problem kommit in på Strömsholm och deras linjer. Anledningarna till att jag valde bort det här va att jag inte kunde ha med min häst i utbildningen, dom måste klara av vissa grejer och det gör inte han så det blev ett problem. Jag ville inte lämna honom här hemma i 3 år eller lämna bort honom, han är en för stor del av mitt liv och det vi har gått igenom och det arbetet jag lagt ner på den hästen ville jag inte att något skulle förstöra. Jag hade alternativet att ta med honom och ställa upp honom där och träna honom efter skoltid och stalltjänster men jag insåg att det kommer jag aldrig orka, först skola, stalltjänst, ta hand om min häst och sen plugga. Det skulle vara som gjort för att jag skulle gå ur skolan med höga betyg och i samma veva kom en möjlighet som gjorde att valet att säga nej till att plugga på Strömsholm blev ganska enkel, jag började hos en hoppryttare som tillhör Sveriges största ryttarelit inom hoppning och har tävlat OS bl.a. Att då tacka nej till det för att slänga bort 3 år på att lära mig mocka för att få göra det jag ändå skulle få göra kändes ganska onödigt. Så då blev det frisör.

Då jag är uppfödd där jag är så satt jag bokstavligen talat uppe på hästryggen innan jag kunde gå, hängde och dreglade i manen på hästarna. Jag red lite på "ridlekis" på TuRK, Tungelstas ridskola och som 7åring började jag rida på HBRF, Blåkulla Ridskola i Västerhaninge och där hade jag 9 framgångsrika år på lektionshäst + 2 år med egen häst. Där red jag även en ridlärares häst på helgerna och det va en stor del till att jag är där jag är idag, det va efter det som jag började få uppdrag att rida andras hästar.
Jag satt även med i HBRFs ungdomssektion i 4 år, ett år som kassör och tre år som ordförande.
Under gymnasietiden jobbade jag även extra i två olika stall samt att jag hjälpte till hos Helena Person. Vanligt var att rida ca 6 hästar om dagen, vem skulle tacka nej till det? :)

Efter gymnasiet kom sommaren och jag hade inte en aning om vad jag skulle göra. Jag jobbade på Peace & Love-festivalen och Arvika festivalen och den kuskade jag direkt till Hultsfred. Efter tre veckors festivalliv var jag hemma några veckor och valde sen att åka ner till Grekland till mormor och morfar. När jag sedan kom hem började jag jobba som frisör inne på söder och har alltså ett eget företag. Jag jobbar där fortfarande, Söders Hårpunkt heter salongen och jag hade en del av min praktik där. Trivs som fisken i vattnet.

I somras saknade jag allt som har med stalljobb att göra men jag har varit olika stall, dels jobbat och dels hjälpt till och jag känner att jag är förbi den tiden, det är för dåligt betalt för det jobbet jag gör, min tid och kunskap är viktigare än så. Och jag orkade aldrig med min egen häst efter att jag jobbat. Så jag satte mig ner och räknade lite på allt och kom fram till att jag skulle inte förlora någonting på att lägga in det jobbet i företaget. För dom pengarna jag drog in från stalljobb gick ändå åt till hästarna. Så nu har jag inridning, tillridning, häst uthyrning, turridning m.m. i företaget och hästarna, vilket gjort att det till och med blivit billigare för mig och jag gör nu det jag älskar även fast det innebär väldigt lite fritid, men det spelar ingen roll för det är ändå hästarna jag är med på min fritid. I augusti tog jag även emot min nya häst, ett varmblod även han. Mer om hästarna i ett eget inlägg.

2008 va jag på ett erotikparty för Himmelriket och det va så jag fick mitt jobb som säljare. Det är ett grymt kul och socialt jobb och jag älskar det jag gör.


Det här va bara lite kort sammanfattat om mig, mer får ni veta under tidens gång. Enjoy!






God morgon!

Eller ja, god förmiddag. Har varit vaket sen kvart över 6 i morse för att gå ner till stallet och morgonfodra. Även fast jag inte är ett dugg morgon pigg och hatar, verkligen HATAR att gå upp på morgonen, så ändras det direkt när jag öppnar stalldörrarna. Det är så jäkla mysigt att komma ner och höra hur hästarna gnäggar på en när man kommer ner. Även fast det bara är maten dom vill åt haha! Tog lite längre tid än vanligt för jag fick mocka en av våra halmboxar, inte kul. Det stinker kiss och är mycke tyngre än att mocka i torv. Kom hem från stallet för ca 40 min sen, har kollat lite på tv och ska fortsätta titta på Ladies på Östermalm. Älskar alla såna serier!

So long!

Äntligen hemma!

Blev en lång dag på salongen idag, va där till kvart i tio på morgonen, lite sen p.g.a. snön... Slutade kvart över sju så jag kom hem för en timme sen. Fick sitta och vänta på bussen i en halvtimme innan den kom. Inte skönt någonstans att sitta och frysa.
Nu är det dags att hoppa i pyjamasen (har ingen pojkvän hemma idag som kan värma mig) och sen gå och lägga sig. Har en tidig morgondag framför mig! Upp kvart över sex för att börja dagen i stallet.

Natti natti.


Salongen

Sitter just nu på salongen och jobbar, har en kund i stolen som sitter med färg i hårbotten och massor med folieslingor som ska bli röda och bruna, hon är guldblond i övrigt. Slutar nog halv 8 idag men time is money så jag klagar inte. Vädret har ju inte varit det roligaste så det har inte varit högtryck direkt på salongen, lite lagom sådär. Hjälpte våran praktikant med hennes kompis som hon skulle färga från ljust blond till en mellan brun, inte för röd. Blev jättebra när det var klart.

Glömde säga, igår fixade jag mitt hår igen, så nu är jag helsnaggad på sidan igen och kortklippt på sidan.
Dags att återgå till jobb.

Ha det gott folkens!

Fullt ös medvetslös

Har precis kommit hem från salongen, eller hem och hem, jag sitter hos pojken. Har ätit mat och ska äntligen få varva ner efter en stressig dag. Va galet trött i morse, orkade knappt gå upp. Åkte och jobbade på salongen, Söders Hårpunkt, helt lovely. Fick håret klippt av våran ena praktikant, och klippte henne tillbaka, sen en klipp och sling som konnit dit på rekomendation av en annan kund. Känns riktigt bra i kroppen när det kommer nya kunder! Sen hade jag världens gulligaste lilla ville, 3år, som skulle klippa sig hos frisör för första gången. Hjärtat vad söt han va!

Men nu, nu blir det bad i utonhus jaccuzi! LOVELY eller vad?

Tjing tjing

Bråttom bråttom...

Okej, nu blev det ju inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag skulle ju sätta mig och skriva en presentation om mig själv och vad jag gör så ni har lite koll men jag får helt enkelt vänta. Har precis kommit hem från en heldag i stallet med allt vad det innebär, utsläpp, mockingar, motion av hästar samt hämta mera torv. Sätter på mig mjukisbyxorna för att andas i en sekund framför tvn men vad händer? Mamma ringer från sitt jobb, frågar om jag kan åka iväg och rida en ponny. SJÄLVKLART! Så på med ridbyxorna igen och hoppa in i bilen och gasa iväg. Kul!

Tjingeling!

RSS 2.0