Gott nytt år!!


Ensam hemma

Här ligger man då alltså, hemma, hos mamma och pappa. Det är hemma det. Har äntligen lyckats få eld i brasan. Japp, vi eldar för att få varmt i huset och för varmvatten. Det är inte det lättaste att göra eld på sur (blöt) ved men jag lyckades efter mycke om och men så nu kanske det kan bli lite mysigt här också. Eftersom jag inte har sällskap av någon så ska jag bädda ner mig och titta på Pirates of the Caribbean - död mans kista. Spelade in den i förrgår och det är ju väldigt passande att jag är ensam så jag hinner kika på den.
Varför jag inte tittar på Victoria's secret fashion show? För den ska jag kolla på på nyårsdagen. Ni vet, när man tycker lite extra synd om sig själv och bara vill frossa i lyx. Perfekt att spara den till då, och drömma sig bort lite.

God natt!

Tjing



Funderat på att komma hem snart? Saknar dig.

Hemma

Ååh herregud vad det är skönt att vara hemma igen. Försökte sätta mig vid datan för att jobba lite, kolla på mail o.s.v. men jag blev påhoppad av grannens katt som vägrar släppa mig. Han är ganska gullig ändå, den där Oskar.

Ganska värdelös dag faktiskt, mellandagarna är aldrig speciellt bra på salong. Folk är inte hemma eller så har dom annat för sig. Vem vill inte shoppa liksom?

Leta lite mat står högst på listan.
Later,
Tjing!


God morgon

Urk, ännu en överjävlig morgon. Jag är, som bekant, inte jätteroad av att gå upp på morgonen. Men men, vad ska man göra?

Idag lär det inte bli så mycke mer bloggande, eventuellt något när jag kommer hem men inget under dagen tror jag.

Tjing!


God natt

Har typ inte skrivit ett piss idag och lär inte bli så i morgon heller. Blir så när man jobbar och inte har någon data att sitta vid.

Idag har jag hunnit en del. Blivit jävligt besviken på V och köpt nya jeans. YES! Fan vad skönt. Fixade mina två klockor också så nu kan jag äntligen använda dom. Lyckligaste tjejen i stan? Möjligt. Sen va jag uppe på 3 i Götgatsbacken. PUSS PÅ ER! Fanken, utan er hjälp hade jag inte klarat dagen asså.

Men nu, nu ska jag äntligen sova.

Drygt

Jag hatar att gå upp på morgonen. Käkade frukost i sängen idag, i alla fall något trevligt. Ska snart åka till jobbet. Sminkar mig och fixar håret där, är för lat på morgonen. Hade även tänkt gå och sola lite om jag inte har någon morgonkund så då kan jag inte ha smink ändå. Sen kommer Vanki! Jippi! Äntligen tid för lite skitsnack och mys innan hon ska på kryssning. Sen blir det shopping i Forum Nacka. Vet redan vad jag ska ha.

Har fått höra hela morgonen att jag är fin när jag sover. Gulligt :) Och att han redan saknar mig, jag har inte ens kommit ut ur rummet för att börja åka. Om han är kär? Jag tror det.



Jag vill ha sommar

Harry Potter och de vises sten

Är på okänd ort hos okänd kille. Ska bädda ner oss och kolla klart på filmen vi började kika på. Mys mys. God natt!

Juleskum

Gud vad jag älskar dessa små godingar! Jag är inte så mycke för godis men skumtomtar är verkligen galet gott.


Helt färdig

Jaha, nu börjar rummet likna ett rum igen. Vetefan om man kan kalla mitt rum för rum, det är så galet litet. Flickan i skrubben typ. Det är ca 1.80m brett och 4m långt. Så ja, det är typ min säng som får plats där inne och inte mycke mer... Men men. Så kan det vara ibland. Jag e ju korkad nog att ha hästar istället för att spara pengarna och skaffa eget. Då får man liksom sova där det finns plats.

Nu ska jag packa ihop mig och lite grejer jag behöver och sen sticka här ifrån.

Tjing!


Julafton

Hittade bilder från julen. Ja... Gulligt





Man har ju varit sötare.

Blir tokig

Jag förstår inte varför min nya telefon inte kan göra som jag vill?
Jag kan inte ändra mina kontakter som jag vill och internet funkar inte. Det här är inte okej. Jag skaffade ju surf till luren för att jag skulle kunna, just det, surfa på den. Men tror ni helvetesskapet funkar? NEJ!!

Städhjälp sökes?

Skulle ju vara jäkligt skönt att slippa städa men jag tror fanken inte att jag skulle klara av att ha någon rotandes bland mina saker.
Nu är det i alla fall dags att släpa sig upp och börja röja i rummet. Ser ut som ett helvete där. Sen ska jag träna dressyr på båda killarna idag. KUL! Jag längtar.

Blev ingen utgång igår :( Idag kanske? Nivå skulle inte vara fel. Eller Anchor.




Trött tjej

Ibland undrar jag varför man håller på med hästar egentligen. Det är inte jätteroligt att gå upp kvart över sex när det är kallt ute.



Utgång?

Känns lockande. Orkar man? Ska man?






Blivit riven av en katt?

Man kan ju undra. Det här är rivmärkena jag fick av bruden i lördags. Den översta bilden va dagen efter (igår), den andra är från idag. Vet inte vilken som ser värst ut. Men när jag tittar i spegeln ser såren värre ut idag än igår...






Jag vill

Jag längtar så mycke efter att ligga i solen och få färg på mig. Så mycke snyggare när jag e brun än vinterblek.
Funderar nästan på att åka till solarieöarna. Ska man?


Håret..

Detta hår... Vad fasiken ska jag göra med det? Jag har gått igenom en massa olika färger och frisyrer. Funderar på att klippa av det långa så att det blir en helkort frilla och sen färga det blont igen? Vad tror ni? E jäkligt sugen... Men jag har lite beslutsångest..






Gruppträning

Idag fick jag som sagt sovmorgon. Mycke skönt. Har mockat och fixat en del, haft lunchen med lite hjälp av mamma och sedan har jag, pappa och syrran tränat Boris, Sickan och Jagent ihop. Så mycke roligare med sällskap. Hade egentligen tänkt träna dressyr men jag tar det i morgon med både Caracal och Sickan istället.
Nu har hästana natt nere hos sig och jag har lite egentid för mig. Hörs snart igen.





Bilder på min finaste prins. Tagna igår, lite mörkt ute men nu vet väl hur en häst ser ut? ;)

Sovmorgon

Har fått sovmorgon OCH sovsällskap. Hur skönt? Älskar att få ligga kvar i sängen och få vakna upp utvilad. Syrran gick med pappa till stallet och hjälpte honom med det som behövdes. Ska käka lite frukost nu och sen gå ner till stallet jag också och göra klart det som är kvar.



Gammal bild, saknar hårfärgen, den va fin.

Oj oj oj

Hej hallå.
Har fått årets motion. Hästarna har nog börjat klaga på att man ätit för mycke julmat eller något och valde att ta saken i egna händer. Förlåt, menar hovar. När jag och pappa kommer ner och ska ta in Boris, Carolina, Rambo och Jagent ser vi en liten Boris som rejsar över grannens tomt med Carolina tätt efter. Jag får springa efter dom, eller ja, försöka springa för att se var dom tar vägen medans pappa hämtade grimmor så vi kunde få tag i dom. Hela grinden va småflis, nermejad. Jagent lyckades springa in i våran andra hage medans dom andra sprang upp till grannarna. Jäkla tur att alla hästarna klarade sig utan skador. Blev lite orolig där ett tag eftersom stora Dalarövägen går här utanför och dom va uppe och sprang på den.

Har varit och kvällsfodrat på Kalvsvik. Mys mys :)

Nu ska jag hoppa in i duchen och sen gå och lägga mig. Älskar sovsällis!


Fan.

Det va inte såhär det skulle bli.
Tittar på bilder och tänker, det skulle ju vara vi.
Var någonstans längs vägen kom vi ifrån varandra och varför är det som det är?
Fan, jag vill också vara kär.


PAAAARTEEEY!!

Jaha, och hemmakväll blev det ju då garanterat inte. Va i stan till kvart i nio ca och förade lite. Hela gänget gick först till Soft och där shejkade vi asss!! Grymt roligt. Äntligen. Behövde dansa av mig lite. Innan vi skulle vidare så hoppade en psychobrud på mig och gjorde rivmärken i mitt ansikte. Sorry to be you hun... Men ingen stog på din sida, ingen fattade vad du höll på med. Sen blev det Medusa i Gamla stan. Riktigt roligt där igår, riktigt bra musik. Och till min stora förvåning, och glädje, så hade dom gjort om på undervåningen. När hände detta? Jag har inte varit där på sjukt länge. Nytt golv och en till stång.

Jag kom hem kvart i 7, jag och en till satt i stan till mitt pendeltåg som matchade med bussen gick. Sen knallade jag upp kvart i 8 för att gå ner till stallet. Strongt jobbat! Lite smygstolt över mig själv faktiskt. Nu ska jag käka och sedan kolla på tv.

Later!

 


Juldagen

Har faktiskt inte orkat skriva något idag, har velat vara för mig själv. Har sovit som en liten prinsessa i natt, kan bero på vissa saker. Frös lite dock men det löste sig ganska bra. När jag kom hem så var det bara att gå ner till stallet och ge hästarna lunch och fixa lite. Caracal va väl sådär nöjd med att vara ute i snöväder. Om jag säger att han njöt så ljuger jag.

Nu har jag precis kommit hem från Kalvsvik, har varit där och haft insläppet. Lite mysigt ändå. Min gamla arbetsplats. Det är fint där. Trevligt.
Däremot återstår problemet, vad gör man ikväll? Jag vill gå ut, men jag kommer inte hem i så fall. Nepp, så är det att bo på landet. Hit går det inga bussar på nätterna. Så antingen får man vara tråkig och sitta hemma eller så får man hitta sovplats någonstans. Så gjorde jag alltid förut, sov med polare. Men det går inte längre, har alltid hästarna nu mera så jag måste ju hem när kvällen är slut. Så ja... I-landsproblem numero 1.



Vad ska ni göra ikväll?

God jul!

Har varit i stallet på förmiddagen nu. Så jäkla mysigt att komma ner och gosa med pållarna lite. Blir varm i hjärtat av att se dom och vara med dom.

Natten va helt okej, hade mysigt sovsällis så det är ju alltid något. Nu är det dags för julbrunch med familjen och grannen och hennes dotter. Sen ska jag ner till stallet igen innan jag ska fixa mig och åka iväg till nästa stall och jobba lite. Sen ska jag åka till en väldigt speciell person och fira jul där.


Du är fin


Ångest

Jag hatar dig mer än jag kan beskriva med ord. Jag vill spotta på dig, slå dig, skrika på dig. Säga till dig hur jävla mycke jag avskyr dig och önskar att jag aldrig mötte dig. Att jag aldrig fick veta vem du va, att du för aldrig skulle vara del av mitt liv. Jag kan inte sudda ut bilden av dig ur mitt huvud. Det du har gjort sitter långt långt inne och jag kan inte släppa det. Jag önskar dig noll lycka i livet och jag hoppas att du lever ditt liv i misär och endast möts av hat i fortsättningen.

Jag trodde aldrig att jag skulle känna såhär, så starkt. Trodde att det va ett påhitt. När folk har sagt att dom känner rent och skärt hat har jag tyckt att dom överdriver. Men nu vet jag att det är sant.

Jag vill aldrig mer se dig, gör jag det bryter jag ihop. Du är en människa jag kommer pissa på när jag får chansen. Jag hatar dig av hela mitt hjärta. Jävla svin.

God natt

Natti!

Jag har äntligen blivit klar med allt flängande idag. Har tränat lillen på banan, lite lättare intervaller bara för att han ska få röra på musklerna. Nu ska jag bara slå in julklapparna sen duscha och sova. SKÖÖÖNT! Men jag saknar sovsällskap. Kom hit?

Bloggarna

Tänkte att det kunde vara bra att berätta lite om bloggarna.

http://stalletc.blogg.se
Den här bloggen är om mitt jobb och liv med hästarna. Det är en kompletering till min blivande hemsida, den är inte klar ännu så vi börjar med bloggen. Det jag gör är att jag tränar hästar och tar hand om dom. Mitt jobb är även att rida in, rida till och sälja hästar, tävla, hyra ut och lite annat kul. Kika in där så får ni veta mer efter hand.

http://dildotant.blogg.se
Jag jobbar som säljare på Himmelriket. Det är ett homepartyföretag som säljer sexleksaker. Så vill ni veta mer om hur ett homeparty går till eller få lite tips så är det bara klicka in där. Har ni frågor så kan ni ställa dom via bloggen.

Anledningen till varför jag gjort så att jag delat upp bloggarna är för att jag inte vill att någon ska känna att det är jobbigt att läsa min blogg för att det kommer upp snack om sex eller liknande samtidigt som jag vill hålla isär mitt yrkesliv och mitt privatliv. Jag kommer självklart inte sluta prata om hästarna eller så här, men det är inte det fokus kommer ligga på. Den här bloggen är endast till för mig själv, för att jag ska kunna skriva ner mina tankar och känslor och dela med mig av allt jag gör. Jag kommer även ha kvar frisördelen i den här bloggen.

Nu kör vi!

Vad som helst utom en Iphone...

Jag har ju varit lite i valet och kvalet angående vilken mobil jag ska välja... Har alltid sagt att jag inte vill ha en touch telefon, dom är lite för känsliga i det jobb jag sysslar med, hästarna. Som frisör och när jag jobbar med Himmelriket går det ju bra, men i stallet behövs det rejäla grejer. Sen va jag och fixade lite i tisdags och kom hem med... EN IPHONE!?! Say what? Hur kunde det bli en Iphone? Jag skulle inte ha en touch telefon, och ABSOLUT inte en iphone... Men jag älskar den redan <3



Dan före dan

Känns lite sjukt att det är dagen för julafton. Jag har noll julkänsla och känner mig lite olustig inför det här med julen. Jag tycker att det är ganska mysigt egentligen, man får träffa massa människor som man saknat och som man kanske inte träffar så ofta annars. Samtidigt som jag inte gillar julen alls. Allt känns så påtvingat, så konstlat. Ingenting är naturligt. Alla är trevliga för att dom måste. Varför måste man köpa julklappar på julen? Kan man inte ge varandra presenter när man vill? För att man känner för det? Är man snäll bara för att man ger bort saker på julen?
Jag vet inte jag. Men jag tycker sådär om julen. Men det är mysigt.



Sorry

Så, nu har jag kommit tillbaka. Efter att ha legat å mått piss har jag rest på mig, bett om ursäkt och gått vidare. Det är en vecka snart nu men det börjar bli bättre.

Jag har gjort fler bloggar nu, en för varje jobb jag har och så den här som ska vara privat, sånt som handlar om mig. Vill inte blanda in det i jobbet. Så ni som bara vill läsa om ett specifikt yrke får klicka er vidare via länkarna nere i menyn.

Tjing!

My goooood!

Jaha ja, här va det inte lite torrt. Internet har legat nere :( Så det är som det är. Nu funkar allt som det ska igen i alla fall :)

Har bestämt mig för att göra tre nya bloggar, en för varje jobb jag har. Känner att det behövs. Skönt att nischa sig lite mera, blir så rörigt annars, både för er och för mig.

Nu till mitt problem... Jag måste skaffa en telefon, men jag vet inte vad jag ska ha?! Den jag hade gick sönder så nu har jag mammas och hon har sin gamla. Men jag menar, så kan vi ju inte ha det...
MEN! Vad ska man ha för telefon? Jag klarar inte av denna teknik-djungel...




Vad ska jag välja?

Lång dag!

Kom precis hem från jobbet, har suttit och slitit med två stora behandlingar på eftermiddagen. Riktigt roligt dock och med bra resultat. Alltid lite extra kul när det är kunder man känner, blir gärna lite extra snack då och mycke skratt.
Jag och Anna pratade också lite om min hemsida som ska fixas och fick även massa bra tips och tankeställare.

Nu ska jag lägga mig, har en tidig morgon framför mig.

God natt!

Jobb

Hello!
Kändes som värsta lyxmorgonen att få sova till 07.50. Nu har jag bråttom bråttom bråttom till jobbet. Har full rulle där idag. Kommer bli en rolig eftermiddag i alla fall, två klipp och färg/sling.

Och idag startar min ena häst, hoppas det går bra! Kör så det ryker farsan! Jag vill ha pengar :D

Ha en trevlig dag.
Tjing!

Läggningsdag!

En rolig dag i stallet. Fortsatte inridningen av Rambo, riktig tjurskalle idag. Massa kickar och försökte bita mig i benet. Caracal fick gå ytterligare en dag på ängen och galoppera av sig med massa bocksprång som följd. Går att jäföra med när man rider en elektrisk tjur ungefär.

Boris och Jagent fick ett träningspass ihop, pappa körde den stora och jag red Boris. Han kändes väl inte helt 100 men han va pigg och glad. Eftersom jag påpekat att jag inte tyckte han kändes bra så selade pappa på och körde en kort vända till med honom med resultat? Skitfin... Skum häst.

Nu sitter jag framför datan med en otålig kille bakom min rygg som väntar på att jag ska bädda ner mig brevid honom och kolla på film. Blir nog Inception. Undra om jag kan övertala honom till Sex and the city2? ;)

God natt!


Enjoy!

Bjuder på lite bilder.
Det är allt möjligt blandat. Jag har ju faktiskt ett liv utanför jobbvärlden ;)



































































































Thailand

Nej, det är inte jag som har dragt iväg. But oh, I wish it was me! Står inte ut i den här kylan.
Den som svikit mig och dragit är Jenny Pitkänen och hon kommer inte hem förän 3e januari. Någon som följer med till solarieöarna? Vill inte vara allt för blek när hon kommer hem. Hehee..



Partner in crime! Saknar dig redan...

Ny vecka, nya planer

God morgon!
Ja, och så ska man börja planera för hur den här veckan ska se ut... Idag ska jag:

-Fixa klart allt till hemsidan så den kan börja byggas.
-Öppna konto hos STC
-Försöka hinna städa rummet, eller så tar jag det på onsdag. Det har lägst prio.
-Göra mina beställningar från jobbet i helgen.
-Skriva ner en affärsplan så jag kan ansöka om lån.
-Ring och boka tid för hjälp med bokföring. HATA HATA HATA...
-Ringa till salongen och boka in en kund som ska fixa håret.
-Ringa ungdomsmottagningen...
-Ringa till min bank

Som ni ser så har jag en del att göra och utöver det ska jag hinna rida tre hästar så det är bäst att jag sätter fart.

Tjingeling!



Hoppning!

Nu allihopa sätter ni på SVT 1 och tittar på samandragen från världscuphoppningen från Geneve.
Bara sammandrag men man får vara glad för den lilla ridsport som dom visar på tv!

Liten flicka

Har varit i stallet hela dagen idag. Älskar mitt jobb. Hur många vill inte ha möjligheten att jobba med sin hobby? Att tjäna pengar på det? Kan man göra det så har man sitt drömjobb, man gör något man älskar.

Idag fick jag inget sällskap när jag red så jag red lite hårdare med Sickan än vad jag gör när jag har sällskap. Han ska tävla på tisdag, Eskilstuna blir det då men jag ska inte följa med. Ska jobba på salongen. Blev en jobbingtur i skogen på black beauty och han va pigg kan jag lova. Vi galopperade mest, problemet va att när jag ville jogga och börja varva ner, då ville han fortsätta galoppera. Men det e jäkligt mycke roligare att rida pigga och glada hästar än en som e trög och motvillig. Håller ni inte med?

Caracal fick ställa upp för mig och busa på ängen. Jag ÄLSKAR det, så jäkla kul och det tycker han också. Jag blir som en liten flicka på nytt som kör sitt första bus-rejs på ängarna med sin ponny, känner ni igen känslan? Idag övade vi galoppfattningar. Han gör dom men dom sitter inte helt ännu så vi fortsätter jobba på det. När vi körde första högergaloppen fick han fnatt och krökte ihop nacken och studsade och hade sig. Han e för söt! Det märks att vi hör ihop. Han studsar och frustar så att det låter som att han skrattar med mig. Det enda han gjorde som inte va så nice va att han lyckades skrapa mitt ben mot ett träd. Gjorde ont ont ont!! Men han blev nog lika rädd som jag fick ont för han va jättenoga med var han gick efter det och han är inte en sån häst som gör illa en med flit. En liten olycka är ju lätt hänt.

Men nu, är dagen slut. Jag har gått och satt mig i soffan för att kolla lite på tv. Slappa. Och hästarna har god natt nere hos sig nu. Älskar mitt liv.

Tjing!




Jag och Caracal i trädgården

AAJ!

Jävla häst :(

Vill ha!

Såhär i juletider skapas det ju ett litet extra ha-begär. Och ja, även för mig. Jag har hittat en sadel som jag MÅSTE ha! Jag vill verkligen ha denna. Den är extremt skön, mjuk och jäkligt snygg. Bommen är i trä och den finns i 4 olika färger, new market (ljusare brun), rödbrun, brun och svart. Jag gillar egentligen svarta grejer för det går att ha på alla hästar utan att det ser konstigt ut men jag har fastnat lite för den rödbruna, den är väldigt fin. Jag blev kär i den här sadeln när jag red en häst som hade den. Utöver färgerna så går det att själv bestämma storleken på den i vidd och sits (som på alla sadlar) och kåpornas storlek. Går att få kåporna med eller utan kalvskinn. Just denna kostar runt 25.000kr, går att hitta något billare men det är inte många hundralappar som skiljer. Jag vill ha, vill ha, vill ha!! Snälla tomten, ge mig? :)



Jag menar, HUR SNYGG??


Förlåt!

JAAA jag vet!! Jag har inte skrivit något sen i onsdags men det är lite svårt att uppdatera när man inte äger en egen data (I know, GEEEEK), måste skaffa en men just nu går pengarna till lite annat vet ni. Sen är det lite svårt när datorn man ska ancända och uppdatera bloggen med inte vill koppla upp till denna underbara internetvärld... Så ja, ni får helt enkelt stå ut med att jag inte är superbra på det här just nu.

Jag har bestämt mig för att inte skriva om Himmelriket här i, den får bli i en egen liten del, en underblogg till den här men jag får inte till det som jag vill så om någon är bra på det här med design, säg gärna till för jag är skitdålig på det. Skulle gärna få lite hjälp.

Idag ska jag bara göra ingenting, har varit i stallet sen i morse och fixat och gosat med hästarna. Mockat en och annan box och nu sitter jag och kollar på top model säsong 14. Ska ner och rida snart är det väl tänkt, har ju två killar som står och väntar på mig. Sen ska jag fixa i ordning mig för partyt jag ska till ikväll och jobba på.

Later.
Tjingeling!

Onödig dag

Halloj! Jävligt taskigt uppdaterande här känner jag.
Jag va som sagt på trav igår, gick väl inte som vi hoppats på kanske men men, så kan det gå. Alla kan ju inte vinna liksom. Kom hem halv tolv i natt så det va ju skönt, brukar bli mitt i natten annars. Men jag har varit fruktansvärt trött idag. Gick upp 7.20, gav mig själv lite sovmorgon faktiskt. Sen hjälptes jag och pappa åt i stallet. Jag Mockade mina boxar och red tre hästar innan jag kastade mig iväg till stan med mamma. Åkte dit endast för att fixa mitt busskort. Skulle ladda på det för att det gått ut. Sagt och gjort. MEN! Missen jag gjorde va att jag hade inte behövt ladda på mitt kort fören helgen. Men men. Gjort är gjort.

Nu ska jag käka mat och sen kolla på film.

Ha en mysig kväll allihopa! :)
Tjing tjing

Hårtips!

Hallå!
Jag jobbar ju som sagt som frisör och tänkte att det är alltid kul med lite tips på hur man får till det där lilla extra.
Många värmestylar sitt hår, d.v.s. plattar det, gör det lockigt med locktång o.s.v. Det många glömmer är värmeskyddet till sitt hår. All stylig av denna typ är skadligt för ditt hår men med värmeskydd minskar du skadorna och du får ett bättre resultat som kronan på verket. Den produkt jag jobbar med vädigt mycke och som jag äääälskar är denna:




Jag VET att det står curl på men det går precis lika bra att göra rakt hår med som lockigt! Riktigt lovely. Desar straightener har utgått och ska göras om. Det var den man använder att ha när man ska släta ut håret. Men som sagt, denna funkar lika bra till både lockar och rakt hår. Kostar ca 168kr. Ett lagom "mitt-emellan" pris. Inte jättedyrt men inte heller billigt skit.

Trav

Tjena!
Idag ska jag iväg med pappa och Boris till Eskilstuna. Han ska starta. Jag är väl inte riktigt på humör. Kände mig jättehängig och seg igår och känner mig lite småsjuk idag. Men det ska nog gå bra.

Jag kommer ändra om lite här i bloggen, det måste bli en design på den, såhär ful får den inte vara! HAHA.
Men jag är inte så teknisk när det kommer till såna grejer. Är glad att jag kan skriva liksom.

Idag fick jag i alla fall "sovmorgon" till 7. Ganska skönt. Sen gick jag och pappa ner till stallet och släppte ut hästarna och jag red lite. Va lat idag så det blev en lång skritt tur på båda killarna. Höll på att frysa ihjäl, är så satans kallt ute men väldigt vackert med all snö. Sen va jag ju såklart tvungen att ramla av från Sickan. Som tur va var det precis utanför vårat hus, på tomten så jag gick in och bytte kläder så fick mamma hålla i hästen en stund. Det bästa med vintern och alla snö är att det är väldigt mjukt att landa ;)

Nu ska jag jobba lite.

Later
Tjing!

Hästarna

Gick upp kvart över 6 idag, morgonfodrade och sen fixade dagens stallgöra, utsläpp, mockningar och göra i ordning lunchen.

Idag hade jag bara tänkt att busa med hästarna på ängarna i snön. Dom behöver det. En dag med inte så allvarlig och seriös träning och bara få leka av sig allt bus och spring i kroppen. Jag tycker också att det är galet roligt, blir som en liten flicka på nytt som skrattar tills jag ligger dubbelvikt över hästens rygg och tårarna rinner av glädje.

Ni som vill veta, här kommer en kort presentation av mina hästar. Jag har två egna.

Caracal
Han är ett varmblod på 12 år, blir 13 året som kommer. Han har aldrig tävlat i trav, han har inte klarat av pressen som ställts på honom under träning. Han gick som två-åring premielopp. Det är ett enklare lopp där hästarna ska gå mellan två tider och även visa att hästarna kan sköta sig på banan. Han stog hos oss en period som tvååring innan han åkte iväg till en annan tränare. När han stog hos oss första gången gick det inte att köra honom ensam, han fattade inte vad han skulle göra men när han hade sällskap och bara kunde springa med bakom gick det jättebra.
När han kom tillbaka till oss som treåring va han helt förstörd. Han stog och tryckte i ett hörn, livrädd för alla. Mamma och pappa fick ha "klappträning" med honom, stå och dra händerna över hela honom. Tog lång tid innan han kunde slappna av när någon höll på med honom. Jag började rida honom, då var jag 11 år. Det gick jättebra, precis som förut när man hade sällskap. Annars låg vi mest i diken och han va livrädd och skakade. Det har varit riktigt synd om den hästen. Samma höst, 2001 köpte vi honom så han bara va våran. Min syster och jag fick honom tillsammans men hon vågade inte börja rida honom fören sommaren därpå. Efter det delade vi på honom i några år tills hon som ca 14 år tröttnade och sa upp sig så efter det va han bara min. I våras skrev vi över honom på mig så nu är han min även på pappret. Vi har tränat och kämpat hårt och kommit mycke längre än någon kunnat tro att han skulle klara, vi hoppar idag 1meters banor och klarar av dressyr på LB nivå. Det har tagit lång tid och många tårar för att komma dit vi är idag men jag älskar den här hästen över allt annat och han är min bästa vän.

Homesick Blues "Sickan"
Denna man har många smeknamn men orkar inte ta upp dom. Sickan är det vi använder och som vi säger om någon frågar vad han heter. Honom har jag haft sen augusti i år så det är inte så länge. Han är 8 år, blir 9 och har inte tävlat så mycke i trav. Då jag inte haft honom sen han va liten är det svårt att berätta allt om honom. När jag fick honom ville han inte komma in från hagen, så fort man närmade sig honom i hagen stack han. Endast av osäkerhet och rädsla. Idag kommer han när man ropar på honom så hans förtroende har ökat kraftigt. Vill bara klargöra att han har inte blivit illa behandlad eller så, han har alltid gjort så, han stog nämligen här en period för några år sedan och han va precis likadan. Anledningen till varför jag tog över den här hästen va för att ägaren, som för övrigt är en som familjen känner, inte kunde ha kvar honom och han ville att han skulle komma till någon som kunde ta hand om honom. Han tränas idag både i trav och ridning, han ska få tävla så länge som han tycker att det är roligt sen får han bli ridhäst på heltid. Han är inte grundutbildad färdigt ännu men vi jobbar på det. Han är däremot westernriden från början.



Har tyvärr ingen bild på Sickan, min kamera är trasig och ingen sladd till mobilen så ni får klara er med den här bilden på mig och Caracal från i somras. Vi stog på Kalvsviks bete (ligger i Västerhaninge) och där tränade vi så gott som varje dag.

 

Dagarna som gått

Jag har ju som sagt varit lite dålig på att uppdatera så jag tänkte bara dra lite snabbt vad jag gjort under veckan som gått.

Söndag 28 nov:
Hade turridning med två flickor, 10år gamla. Jättemysigt, det hade kommit massor med nysnö så det va sagolikt vackert ute i skogen där vi red. Dom fick även trava lite och det märktes att både hästar och flickor tyckte det va roligt. Sen kom Niclas hem till mig.

Måndag 29 nov:
Jag och pappa åkte till Karlstad med min ena häst, Sickan, för att tävla i trav med det gick ju inte så bra, 70 mils resande åt helvete. Den här dagen han jag inte rida något för vi skulle åka så tidigt. Kom hem 3 på natten.

Tisdag 30 nov:
Denna dag blev det en tur med Boris, pappas ena häst, till Solvalla för att ge honom ett lite tuffare träningspass. Såg bra ut. Sen red jag Caracal, träning i skogen, en mil med galoppfattningar och bus.

Onsdag 1 dec:
Jobbade på salongen, fortfarande trött efter resan till Karlstad men helt okej ändå. Ganska lugn dag på salongen.

Torsdag 2 dec:
Julpyntning på salongen med en av våra praktikanter. Blev riktigt bra, så nöjda! Ni borde komma förbi och titta ;) Åsögatan 100 på söder, nära Medborgarplatsen ligger det.

Fredag 3 dec:
Uppe med tuppen. Eller ja innan, 06.15 ringde klockan och hästarna vill ha mat. På med kläder och dra sig ner, spelar ingen roll hur trött man än är. Sen blev det bara lättare motion av hästarna. På kvällen blev det utgång med Jenny, drog till Nype. Helt okej, synd bara att dom inte kan spela mer blandad musik, aldrig kul när man hör samma låt 2-3ggr på en kväll. Och det va inte bara en låt, det va MÅNGA låtar som gick på repeat. Synd...

Lördag 4 dec:
Fullt upp på salongen. Satt ett tag med 3 kunder i olika stolar och fixade. Dels hade jag min kompis Carro som jag klippte och färgade, hon fick det som födelsedagspresent av mig. Pauline, syrrans bästa kompis kom och klippte sig, allt hår åkte av så från halvlångt hår till kort kort! Skitsnyggt på henne. Sen en stammis till mig som kom och gjorde en fest-styling. Efter det va det hemåt som gällde, ta en powernap och sedan slänga sig iväg till partyt jag skulle jobba på. Där slog jag nytt sälj-rekord för mig själv. Skitkul!!

Söndag 5 dec:
Mysdag, välbehövligt.
Uteritt med syrran och hennes häst och Cajsa-lisa som red sickan. Vi red barbacka och busade på ängarna i snön.

Eurosport

Jag älskar att eurosport sänder (jämförelsevis) massa ridsport! Just nu: 160-hoppningen, European Masters från Paris. HEJA SVERIGE!

Sunday bloody sunday!

Jaha, ja jag vet, jävligt dåligt uppdaterat här, inte helt okej men det har sina själ som vi inte behöver gå in på. Vaknade av mig själv i morse 07.49 och kände att jag fått något som liknar en sovmorgon på väldigt länge! Sen att jag jobbade och inte somnade fören tjugo i två i natt är en annan sak som vi inte behöver diskutera.

Jag och mamma gick ner till stallet idag och skötte alla stallsysslor, allt från att byta täcken på hästarna till att mocka i stallet. Pappa fick lite sovmorgon för en gångs skull. Klockan elva kom Cajsa-lisa, en av tjejerna som rider här en gång i veckan, vi red ut på en barbackatur tillsammans med syrran och hennes galenpanna till häst, Carolina, som hon har tagit över av min pappa och en annan som va med på den hästen. Alla travade lite grand men jag va den enda som körde lite bus-rejs på ängen. SÅÅÅ KUL i djupsnön! :D




Fina Caracal en kall dag för några år sen.






Carolina

RSS 2.0